Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Májas, zöldséges tészta

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Főtt tészták 
Cimkék: Húsételek, Tészták, Főétel, Hétköznapi vacsora, Koleszban főztük, Párolt, Sós, Meleg, Húsfélék, Tésztafélék, Zöldség, Tejtermékek, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
3 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
2 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 teáskanál majoránna 0 0 0 0 0 0
40 dkg csirkemáj 126 20 3.7 3 0 555
1 doboz zöldborsókonzerv 59 4.2 0.2 10.1 0 0
1 doboz karottakonzerv ? ? ? ? ? ?
2 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
40 dkg szélesmetélt 376 13.1 1.8 76.8 0.5 68
igény szerint parmezán sajt 375 22.6 29.7 1.6 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A felhevített olajon megpirítjuk a félfőre vágott vöröshagymát, majd hirtelen átsütjük rajta, a felcsíkozott, májat. Majoránnával, borssal, sóval fűszerezzük, majd felöntjük a tejszínnel és belekeverjük a lecsöpögtetett zöldségeket. Enyhe sűrűsödésig forraljuk, majd elkeverjük, az időközben kifőzött, tésztával.
Azonnal tálaljuk.
Aki szereti, szórja meg reszelt parmezánnal.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)