Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Kolbászos-sajtos tészta

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Főtt tészták 
Cimkék: Tészták, Húsételek, Főétel, Koleszban főztük, Hétköznapi vacsora, Főtt, Párolt, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek, Tésztafélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
20 dkg lángoltkolbász 511 23 45 0.2 0 150
2 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
2 db tömlős füstölt sajt 0 ? ? ? ? ?
1 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
50 dkg szélesmetélt 376 13.1 1.8 76.8 0.5 68
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A felhevített olajon megpirítjuk a finomra vágott vöröshagymát, majd a bőréből kifejtett kolbászhúst is átsütjük benne. Hozzáöntjük a tejszínt és belekeverjük a sajtot. Ha elolvadt hozzáforgatjuk, az előírás szerint megfőzött tésztát. Frissiben tálaljuk.
Igazi gyors vacsora.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)