Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Csirkemellpaprikás burgonyagombóccal

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Buli, Sós, Meleg, Főtt, Párolt, Húsfélék, Tésztafélék, Zöldség, Tejtermékek
Hozzávalók

Csirkemellpaprikás
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 db csirkemell  110 24.7 1 0.5 0 60
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
1 evőkanál pirospaprika ? ? ? ? ? ?
1 db paradicsom  22 1 0.2 4 1.8 0
1 db zöldpaprika  20 1.2 0.3 3 2 0
2 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 teáskanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Burgonyagombóc
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
2 evőkanál zsír 898 0.1 99.7 0 0 100
12 dkg rétesliszt 349 9.4 1 73.4 7.2 0
2 kávéskanál konyhasó 0 0 0 0 0 0
60 dkg burgonya  94 2.5 0.2 20 2.5 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Csirkemellpaprikás
A felhevített olajon megfonnyasztjuk a finomra vágott hagymát. Az apróra vágott paprikát, paradicsomot és a zúzott fokhagymát belekeverjük. Összefőzzük, fűszerezzük, majd a kis kockára vágott csirkemellel összeforgatjuk. Puhára pároljuk, ha szükséges kevés vizet öntsünk alá. Végül a paprikával és liszttel elkevert tejföllel behabarjuk.
A finomra vágott petrezselyemmel meghintett burgonyagombóccal tálaljuk.

Burgonyagombóc
A burgonyát, 1 kávéskanál sóval ízesített vízben, héjában megfőzzük. Forrón meghámozzuk és áttörjük. A zsírt a tojással elkeverjük, megsózzuk, hozzáadjuk a kihűtött, áttört burgonyát, a lisztet és jól összedolgozzuk. Vizes kézzel diónyi gombócokat formázunk. Forrásban lévő sós vízbe tesszük, majd az edényt rázogatva, addig főzzük, amíg a gombócok a felszínre nem jönnek, az edényt fülénél fogva rázogatjuk, hogy a gombócok le ne ragadjanak. Amint a víz felszínére felemelkednek a gombócok, adjunk nekik még két percet. Ha úgy érezzük egyet vágjunk ketté, hogy megfőtt-e? Szaftos húsok mellé tálalhatjuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)