Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Pórés sertésszűz sajtmártásban

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Koleszban főztük, Buli, Hétvégi ebéd, Párolt, Sós, Meleg, Húsfélék, Tésztafélék, Zöldség, Tejtermékek, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
50 dkg szűzpecsenye 163 21 8.1 0.4 0 68
1 szál póréhagyma 37 2.2 0.3 6.3 2.3 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
2 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
5 dkg gouda sajt 98 2.8 1.6 18 0 4
5 dkg karaván sajt 312 16.5 26.4 1.7 0 96
40 dkg orsótészta 0 ? ? ? ? ?
3 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A kockára vágott sertésszüzet, a felhevített olajban átpirítjuk. A finomra vágott fokhagymát és a felkarikázott pórét belekeverjük. Ezzel is átsütjük, majd a borral felöntjük és a levét elforraljuk. A tejszínnel felöntjük és a sajtokat rászórva összeforraljuk. A tésztát előírás szerint megfőzzük, majd lecsepegtetjük. A húst ráhalmozva tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)