Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Virslis-sajtos tészta

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Főtt tészták 
Cimkék: Húsételek, Tészták, Főétel, Hétköznapi vacsora, Főtt, Hirtelen sült, Sós, Meleg, Húsfélék, Tésztafélék, Zöldség, Tejtermékek, Hajón is elkészíthető, Koleszban főztük
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
40 dkg fodros kockatészta 0 ? ? ? ? ?
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
10 dkg trappista sajt 365 36 2 50.3 0 3
1 tubus tömlős füstölt sajt 0 ? ? ? ? ?
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
4 szál bőrös virsli 265 6.8 23.4 4.7 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A felhevített olajon megpároljuk a finomra vágott hagymát, majd a felkarikázott virslit kissé átsütjük rajta. Felöntjük a tejszínnel és a sajtokat hozzáadva, kevergetve felforraljuk. Az előzőleg, sós vízben, kifőzött tésztával összeforgatva tálaljuk..

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)