Penne arrabiata sonkával és baconnal bolondítva (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Ditke
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Hentesárukból 
Cimkék: Húsételek, Tészták, Főétel, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Koleszban főztük, Buli, Párolt, Főtt, Sós, Csípős, Meleg, Húsfélék, Tésztafélék, Zöldség, Tejtermékek, Hajón is elkészíthető

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
10 dkg füstölt sonka 203 15 15 0.3 0 95
10 dkg bacon 0 10 45 0 0 105
20 dkg parmezán sajt 375 22.6 29.7 1.6 0 0
2 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 csokor bazsalikom 0 0 0 0 0 0
2 db pepperóni ? ? ? ? ? ?
4 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 doboz paradicsompüré 110 5 1 20 0.9 0
1 doboz hámozottparadicsom-konzerv ? ? ? ? ? ?
50 dkg penne 350 11.5 1.5 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A bacont és a sonkát vágjuk apró kockára, majd az olajban süssük zsírjára. A pörcöt tegyük félre. A zsiradékba öntsük bele az ujjainkkal szétpréselt paradicsom konzervet, a paradicsompürét, a zúzott fokhagymát és a finomra vagdalt pepperónit vagy chilit. Forraljuk sűrűsödésig, végül keverjük bele a sót, a borsor és a csíkokra vágott bazsalikomot. A tésztát főzzük meg előírás szerint, csepegtessük le. Forgassuk össze a paradicsomszósszal, terítsük rá a sonka és bacondarabokat, majd parmezánnal bőven megszórva, frissen tálaljuk.