Penne arrabiata sonkával és baconnal bolondítva (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Ditke A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Hentesárukból Cimkék: Húsételek, Tészták, Főétel, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Koleszban főztük, Buli, Párolt, Főtt, Sós, Csípős, Meleg, Húsfélék, Tésztafélék, Zöldség, Tejtermékek, Hajón is elkészíthető Hozzávalók 4 személyre:
A bacont és a sonkát vágjuk apró kockára, majd az olajban süssük zsírjára. A pörcöt tegyük félre. A zsiradékba öntsük bele az ujjainkkal szétpréselt paradicsom konzervet, a paradicsompürét, a zúzott fokhagymát és a finomra vagdalt pepperónit vagy chilit. Forraljuk sűrűsödésig, végül keverjük bele a sót, a borsor és a csíkokra vágott bazsalikomot. A tésztát főzzük meg előírás szerint, csepegtessük le. Forgassuk össze a paradicsomszósszal, terítsük rá a sonka és bacondarabokat, majd parmezánnal bőven megszórva, frissen tálaljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||