Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Babos, csirkemelles tészta

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Főtt tészták 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Meleg nyári napokra, Buli, Farsang, Wok, Párolt, Sós, Csípős, Meleg, Húsfélék, Tésztafélék, Zöldség, Hüvelyesek, Gyümölcsök, Hajón is elkészíthető, Koleszban főztük
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
50 dkg csirkemell  110 24.7 1 0.5 0 60
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
2 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
3 db chili paprika 0 ? ? ? ? ?
1 doboz vörösbab konzerv ? ? ? ? ? ?
3 evőkanál sűrített paradicsom 110 5 1 20 0 0
1 db citrom  31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
50 dkg spagetti 350 12 1.5 0 0 0
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A felforrósított olajon átpirítjuk a finomra vágott hagymát, majd az apró kockára vágott csirkemellet. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a karikára vágott, ízlés szerint, kimagozott chilit és kevés vizet hozzáadva puhára pároljuk. A citrom lereszelt héját és a paradicsom sűrítményt hozzáadva összepároljuk. Pár csepp citromlével ízesítve, a lecsepegtetett babot hozzáadva átrottyantjuk. A tésztát előírás szerint, al dentére főzve, elkészítjük, majd a csirkemell raguval összeforgatva tálaljuk.
Finomra metélt petrezselyemzölddel meghintve adjuk asztalra.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)