Babos, csirkemelles tészta (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Nándi
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Főtt tészták 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Meleg nyári napokra, Buli, Farsang, Wok, Párolt, Sós, Csípős, Meleg, Húsfélék, Tésztafélék, Zöldség, Hüvelyesek, Gyümölcsök, Hajón is elkészíthető, Koleszban főztük

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
50 dkg csirkemell 110 24.7 1 0.5 0 60
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
2 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
3 db chili paprika 0 ? ? ? ? ?
1 doboz vörösbab konzerv ? ? ? ? ? ?
3 evőkanál sűrített paradicsom 110 5 1 20 0 0
1 db citrom 31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
50 dkg spagetti 350 12 1.5 0 0 0
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A felforrósított olajon átpirítjuk a finomra vágott hagymát, majd az apró kockára vágott csirkemellet. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a karikára vágott, ízlés szerint, kimagozott chilit és kevés vizet hozzáadva puhára pároljuk. A citrom lereszelt héját és a paradicsom sűrítményt hozzáadva összepároljuk. Pár csepp citromlével ízesítve, a lecsepegtetett babot hozzáadva átrottyantjuk. A tésztát előírás szerint, al dentére főzve, elkészítjük, majd a csirkemell raguval összeforgatva tálaljuk.
Finomra metélt petrezselyemzölddel meghintve adjuk asztalra.