| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 3 dl kefír | 52 | 3 | 2.7 | 3.8 | 0 | 0 |
| 1 evőkanál liszt | 339 | 11.7 | 2.7 | 70.7 | 4.7 | 0 |
| 10 dkg gouda sajt | 98 | 2.8 | 1.6 | 18 | 0 | 4 |
| 10 dkg karaván sajt | 312 | 16.5 | 26.4 | 1.7 | 0 | 96 |
| ízlés szerint konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| ízlés szerint bors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 2 evőkanál vaj | 372 | 27.7 | 28.1 | 1.6 | 0 | 100 |
| 4 gerezd
fokhagyma |
134 | 6.8 | 0.1 | 26.3 | 0.8 | 0 |
| 8 db csirke felsőcomb | ? | ? | ? | ? | ? | ? |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
A csirkecombokat filézzük ki, a bőrt ízlés szerint távolítsuk el. A vajat langyosítsuk meg, majd adjuk hozzá a zúzott fokhagymát. A combokat hintsük meg sóval és borssal, mártsuk meg a vajban és fektessük tepsibe. A reszelt sajtokat a liszttel és a kefírrel, sóval és borssal ízesítve, keverjük el. Simítsuk a masszát a combokra, a tetejére csepegtessük rá a megmaradt vajat. A tepsit tegyük 160 fokra előmelegített tepsibe és süssük fél órát, majd a hőmérsékletet 185 fokra emelve, még negyed órát vagy amíg a teteje aranybarnára pirul.