Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Rakott padlizsán

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 70 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Húsételek, Előételek, Főétel, Főétel előtt, Hétköznapi vacsora, Buli, Rakott, Csőben sült, Kemence, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Gabonafélék, Tejtermékek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
igény szerint olaj 899 0 99.9 0 0 0
3 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál fűszerpaprika 342 13 4 63 0 0
6 db fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 db zöldpaprika  20 1.2 0.3 3 2 0
4 db paradicsom  22 1 0.2 4 1.8 0
3 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
15 dkg rizs 352 8 0.3 77.5 1.4 0
40 dkg lapocka (sertés)  286 17.5 23.9 0.3 0 72
4 db padlizsán 26 1.3 0.2 4.8 1.4 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A megmosott padlizsánt héjastól centis karikákra vágjuk. Mindkét oldalát besózzuk és félórát állni hagyjuk. Közben a vöröshagymát, a kicsumázott zöldpaprikát és a paradicsomot vékonyra szeleteljük. A rizst a térfogatának megfelelő mennyiségű sós vízben előfőzzük. Evőkanálnyi olajon megfonnyasztunk egy fej vöröshagymát, ezután a hagymás olajon megfuttatjuk a darált húst, ezután a tűzről lehúzzuk és belekeverjük a pirospaprikát, a zúzott fokhagyma felét. Ráöntünk egy pohárnyi vizet. Megsózzuk, megborsozzuk, majd befedve 15 percig pároljuk. A padlizsánkarikákat lemossuk és olajban mindkét oldalukat megsütjük. Egy tepsit kibélelünk a sült padlizsán felével, erre ráterítjük a rizst, és megkenjük a darált hússal. A rétegzést paradicsom, paprika és hagyma karikákkal folytatjuk. Végük a padlizsánnal fejezzük be a pakolást. A tetejére a fokhagymával, sóval, borssal ízesített tejföl kerül.
Alufóliával befedve, 175 fokos sütőben, 40 percig süssük.
Kicsit pihentessük, majd vágjuk kockákra.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)