Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Görög töltött paprika

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 70 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Húsételek, Előételek, Főétel előtt, Főétel, Hétköznapi vacsora, Meleg nyári napokra, Buli, Töltött, Csőben sült, Kemence, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
40 dkg sertéshús közepes zsírtartalmú 288 17.5 23.9 0.3 0 68
1 db zsemle 147 5.1 0.4 30.8 0.5 0
1 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
1 teáskanál bazsalikom 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál oregánó 0 0 0 0 0 0
1 késhegynyi rozmaring 0 0 0 0 0 0
3 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
4 db paradicsom  22 1 0.2 4 1.8 0
20 dkg mozzarella sajt 274 14.7 22.5 2.8 0 37
8 db pritaminpaprika 55 3.4 0.8 8.6 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A paradicsomokból vágjunk 8 nagy karikát, a többit vágjuk kockára. A mozzarella felét is kockázzuk fel. A húst ledaráljuk és összekeverjük az előzőleg hideg vízben megáztatott, majd alaposan kicsavart zsemlével, a fűszerekkel, a tojással, a paradicsom és mozzarella kockákkal, majd ízlés szerint borsozzuk és sózzuk meg. A pritaminpaprikákat csumázzuk ki és tisztítsuk meg az erektől és a magoktól, majd a belsejét megsózva töltsük bele a húsmasszát.
Egy tepsit kenjünk ki vékonyan olajjal, tegyük bele a töltött paprikákat, tegyük a tetejükre a csipet sóval meghintett paradicsomkarikákat, öntsünk alá fél deci vizet és 170 fokra, előmelegített sütőben, süssük fél órát, majd a maradék sajtot a tetejére reszelve, még 15 percet, ha nagyon pirulna, előbb is kivehetjük.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)