Ananászos csirketekercs
Hozzávalók
| alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 2 evőkanál
olaj |
899 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
0 |
| ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 1 dl
száraz fehérbor |
70 |
0 |
0 |
16 |
0 |
0 |
| 16 szelet
bacon |
0 |
10 |
45 |
0 |
0 |
105 |
| 1 dkg
karaván sajt |
312 |
16.5 |
26.4 |
1.7 |
0 |
96 |
| 1 doboz
ananász befőtt |
88 |
0.4 |
0.2 |
20.2 |
0.9 |
0 |
2 db
csirkemell |
110 |
24.7 |
1 |
0.5 |
0 |
60 |
|
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A csirkemellet kicsontozzuk, majd lapjában bevágjuk és nagyobb szeletté verjük, két fólia között. A kockára vágott ananászt és a sajtot összekeverjük és a csirkemellszeletekbe töltjük. Roláddá tekerjük és a bacon szeletekbe burkoljuk. Közben sóval és borssal fűszerezzük. A felhevített olajban körbesütjük, majd a bort és egy deci ananászlevet aláöntve, 160 fokra előmelegített sütőbe toljuk és 25 perc alatt, néha a szaftjával meglocsolva, puhára sütjük.
Frissen, burgonyapürével vagy kukoricás rizzsel tálaljuk.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)