Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Gorgonzolával töltött csirkemell

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 50 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Buli, Hétvégi ebéd, Göngyölt, Töltött, Édes, Sós, Meleg, Húsfélék, Gyümölcsök, Tejtermékek, Meleg nyári napokra, Hideg téli napokra, Farsang
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
3 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
16 szelet bacon 0 10 45 0 0 105
2 db vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
1 db édeskömény 0 0 0 0 0 0
10 dkg gorgonzola 34 3.4 0.1 4.6 0 1
2 db csirkemell  110 24.7 1 0.5 0 60
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A csirkemellet széthajtjuk, majd lapjában félbe vágjuk. Gyengéden kiverjük. Az olajon megpárolt köménnyel, a finomra vágott hagymával és a hozzákevert gorgonzolával megkenjük. Persze fűszerezzük. Szorosan a baconba tekerjük. 200 fokos sütőben pirosra sütjük.
Az áfonyás rizzsel tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)