Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Szilvával és 3 sajttal töltött csirkemell baconban

Nyomtatóbarát változat!
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 evőkanál vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
24 szelet bacon 0 10 45 0 0 105
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
10 dkg gorgonzola 34 3.4 0.1 4.6 0 1
10 dkg karaván sajt 312 16.5 26.4 1.7 0 96
10 dkg trappista sajt 365 36 2 50.3 0 3
2 maréknyi aszalt szilva 219 2.3 0.6 47.4 5 0
2 db csirkemell  110 24.7 1 0.5 0 60
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A csirkemelleket lapjában félbe vágjuk, így 8 szeletet kapunk, melyeket, fólia alatt kissé kiverünk. Az aszaltszilvát, ha túl száraz, kevés forró vízbe áztatjuk. A hússzeleteket gyengén sózzuk, borsozzuk. A sajtokat lereszeljük és a lágy vajjal elkeverjük. A masszával a húsokat megkenjük, majd a szilvát a közepére rakjuk és szorosan begöngyöljük és betekerjük a baconnal. Sütőtepsibe rakjuk, kevés vizet öntünk alá és 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük. Kb. 40 percig sütjük.
Melegen ujjnyi szeletekre vágva, sült burgonyával tálaljuk.
Hidegen, vékonyra szelve, majonézes salátákkal adjuk asztalra.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)