Ananászos sertéstarja diszkoszban
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
1 doboz
ananász befőtt |
88 |
0.4 |
0.2 |
20.2 |
0.9 |
0 |
15 dkg
karaván sajt |
312 |
16.5 |
26.4 |
1.7 |
0 |
96 |
12 szelet
tarja |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
72 |
3 gerezd
fokhagyma |
134 |
6.8 |
0.1 |
26.3 |
0.8 |
0 |
1 teáskanál
mustár |
169 |
5.7 |
6.4 |
22 |
0 |
0 |
1 evőkanál
curry por |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
10 dkg
füstölt szalonna |
696 |
9 |
73 |
0 |
0 |
105 |
1 dl
tejszín |
372 |
21.5 |
30.6 |
2 |
0 |
90 |
1 dl
tejföl (20%) |
216 |
3.3 |
20 |
3.9 |
0 |
110 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A zúzott fokhagymából, a curryporból és a mustárból fűszerpasztát készítünk. A kissé kivert, a szélein bevagdosott hússzeleteket ezzel bedörzsöljük. A szalonna felét vékony szeletekre vágjuk, a másik rész apró kockára. Az ananászt lecsöpögtetjük, de a levét félre tesszük, majd kis kockára daraboljuk. Egy deci ananászlét a tejszínnel, a tejföllel és a reszelt sajt felével elkeverjük. A diszkoszt alufóliával kibéleljük, majd beleterítjük a szalonna szeleteket. Rárakunk 4 szelet húst, megszórjuk az ananász és a szalonnakocka harmadával és megöntözzük a mártás egyharmad részével, majd a rétegezést kétszer megismételjük. A tetejét meghintjük a félretett sajttal. A diszkoszt lezárva, másfél órára, jó parázsba temetjük. Parázsban sült burgonyával tálaljuk.
Lehet tűzálló tálban, sütőben, sütni, szintén fóliával bélelve a tálat, ha nem melegen kínáljuk, kihűlés után, hűtőben pihentetve egy éjszakát, majd deszkára kiborítva, felszeletelve adjuk asztalra. Tökéletes bulikaja.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)