Ananászos sertéstarja diszkoszban (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Sertésből Cimkék: Húsételek, Hidegkonyhai készítmények, Főétel, Sörözés, borozás, Teaparti, Kártyaparti , Szabadban, Hétvégi ebéd, Buli, Szilveszter, Rakott, Csőben sült, Diszkosz, Római tál, Édes, Sós, Meleg, Hideg, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek, Gyümölcsök Hozzávalók 4 személyre:
A zúzott fokhagymából, a curryporból és a mustárból fűszerpasztát készítünk. A kissé kivert, a szélein bevagdosott hússzeleteket ezzel bedörzsöljük. A szalonna felét vékony szeletekre vágjuk, a másik rész apró kockára. Az ananászt lecsöpögtetjük, de a levét félre tesszük, majd kis kockára daraboljuk. Egy deci ananászlét a tejszínnel, a tejföllel és a reszelt sajt felével elkeverjük. A diszkoszt alufóliával kibéleljük, majd beleterítjük a szalonna szeleteket. Rárakunk 4 szelet húst, megszórjuk az ananász és a szalonnakocka harmadával és megöntözzük a mártás egyharmad részével, majd a rétegezést kétszer megismételjük. A tetejét meghintjük a félretett sajttal. A diszkoszt lezárva, másfél órára, jó parázsba temetjük. Parázsban sült burgonyával tálaljuk. Lehet tűzálló tálban, sütőben, sütni, szintén fóliával bélelve a tálat, ha nem melegen kínáljuk, kihűlés után, hűtőben pihentetve egy éjszakát, majd deszkára kiborítva, felszeletelve adjuk asztalra. Tökéletes bulikaja. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||