Gorgonzolával töltött csirkemell (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 50 perc
A recept forrása: Andriska
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Buli, Hétvégi ebéd, Göngyölt, Töltött, Édes, Sós, Meleg, Húsfélék, Gyümölcsök, Tejtermékek, Meleg nyári napokra, Hideg téli napokra, Farsang

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
3 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
16 szelet bacon 0 10 45 0 0 105
2 db vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
1 db édeskömény 0 0 0 0 0 0
10 dkg gorgonzola 34 3.4 0.1 4.6 0 1
2 db csirkemell 110 24.7 1 0.5 0 60
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A csirkemellet széthajtjuk, majd lapjában félbe vágjuk. Gyengéden kiverjük. Az olajon megpárolt köménnyel, a finomra vágott hagymával és a hozzákevert gorgonzolával megkenjük. Persze fűszerezzük. Szorosan a baconba tekerjük. 200 fokos sütőben pirosra sütjük.
Az áfonyás rizzsel tálaljuk.