| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| ízlés szerint bors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| ízlés szerint konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 3 evőkanál ketchup | 109 | 2.1 | 0.4 | 24 | 0 | 0 |
| 1 kávéskanál étkezési keményítő | 344 | 0.5 | 0 | 86 | 0 | 0 |
| 1 evőkanál olaj | 899 | 0 | 99.9 | 0 | 0 | 0 |
| 2 dl száraz vörösbor | ? | ? | ? | ? | 0 | 0 |
| 12 szelet pármai sonka | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 72 |
| 10 dkg fetasajt | 635 | 0.2 | 70 | 0.4 | 0 | 0 |
| 1 maréknyi aszalt szilva | 219 | 2.3 | 0.6 | 47.4 | 5 | 0 |
| 2 db
csirkemell |
110 | 24.7 | 1 | 0.5 | 0 | 60 |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
A csirkemelleket kifilézzük és lapjában bevágjuk, majd folpack alatt kiverjük. Négy alufólialapot olajjal vékonyan megkenünk, ráterítjük, hármasával, a sonkaszeleteket és beborítjuk a sóval, borssal meghintett csirkemellel. A szélére rakjuk az ujjnyi csíkokra vágott fetát és az, előzőleg borban megáztatott aszalt szilvát. A fólia segítségével feltekerjük és a két végét szaloncukorszerűen lezárjuk. Tepsibe ujjnyi vizet öntünk és a tekercseket belehelyezzük. 175 fokos sütőben 40 percig sütjük, majd a fóliát szétvágva, még negyed órát hagyjuk sülni. Közben a szilváról lecsepegtetett bort forraljuk be a felére. A húsokat hagyjuk tíz percig pihenni. A szaftját adjuk a borhoz, keverjük bele a ketchupot és a kevés vízben elkevert keményítőt, majd forraljuk össze. Ízlésünk szerint fűszerezzük. A hústekercseket ferdén felszeletelve, kevés mártással leöntve tálaljuk.