Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Szilvával és fetával töltött csirkemell

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 80 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Mesterszakács
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Buli, Hétvégi ebéd, Göngyölt, Töltött, Csőben sült, Alufólia, Édes, Sós, Meleg, Húsfélék, Tejtermékek, Gyümölcsök
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
3 evőkanál ketchup 109 2.1 0.4 24 0 0
1 kávéskanál étkezési keményítő 344 0.5 0 86 0 0
1 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
2 dl száraz vörösbor ? ? ? ? 0 0
12 szelet pármai sonka 0 0 0 0 0 72
10 dkg fetasajt 635 0.2 70 0.4 0 0
1 maréknyi aszalt szilva 219 2.3 0.6 47.4 5 0
2 db csirkemell  110 24.7 1 0.5 0 60
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A csirkemelleket kifilézzük és lapjában bevágjuk, majd folpack alatt kiverjük. Négy alufólialapot olajjal vékonyan megkenünk, ráterítjük, hármasával, a sonkaszeleteket és beborítjuk a sóval, borssal meghintett csirkemellel. A szélére rakjuk az ujjnyi csíkokra vágott fetát és az, előzőleg borban megáztatott aszalt szilvát. A fólia segítségével feltekerjük és a két végét szaloncukorszerűen lezárjuk. Tepsibe ujjnyi vizet öntünk és a tekercseket belehelyezzük. 175 fokos sütőben 40 percig sütjük, majd a fóliát szétvágva, még negyed órát hagyjuk sülni. Közben a szilváról lecsepegtetett bort forraljuk be a felére. A húsokat hagyjuk tíz percig pihenni. A szaftját adjuk a borhoz, keverjük bele a ketchupot és a kevés vízben elkevert keményítőt, majd forraljuk össze. Ízlésünk szerint fűszerezzük. A hústekercseket ferdén felszeletelve, kevés mártással leöntve tálaljuk.
Vegyes köretet adhatunk mellé.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)