| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 2 db
csirkemell |
110 | 24.7 | 1 | 0.5 | 0 | 60 |
| 10 dkg gorgonzola | 34 | 3.4 | 0.1 | 4.6 | 0 | 1 |
| 1 maréknyi dió | 654 | 18.6 | 57 | 11.7 | 7.5 | 0 |
| 1 db körte | 53 | 0.4 | 0.3 | 12 | 2.8 | 0 |
| ízlés szerint bors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 16 szelet bacon | 0 | 10 | 45 | 0 | 0 | 105 |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
A kifilézett csirkemellet felszórjuk, majd ujjainkkal a nyílást kitágítjuk. A meghámozott, kicsumázott körtét, az áttört gorgonzolát és a durvára vágott diót összekeverjük, majd a csirkemellek üregébe töltjük. A töltött melleket borssal meghintjük, majd baconba tekerjük és tepsibe helyezzük. 175 fokra előmelegített sütőben, 40 percig sütjük. Sóról szándékosan nem írtam, sok hozzávaló sós.