Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Karibi csirkemell

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 55 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Hétvégi ebéd, Buli, Bálint nap, Töltött, Csőben sült, Édes, Sós, Meleg, Húsfélék, Gyümölcsök, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 kávéskanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
16 szelet bacon 0 10 45 0 0 105
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint chilipor 0 0 0 0 0 0
1 db banán 105 1.3 0.1 24.2 2 0
2 db csirkemell  110 24.7 1 0.5 0 60
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A csirkemelleket kifilézzük, majd felszúrjuk. Az üregbe chilivel, sóval, borssal meghintett, pici olajjal bekent, negyed banánt dugunk. A melleket kívülről is meghintjük a fűszerekkel, óvatosan a sóval, mert a bacon is sóst, majd a szalonnába tekerjük és tepsibe tesszük. 175 fokra előmelegített sütőben, 40 percig sütjük. Tört burgonyával vagy burgonyapürével tálaljuk, befőttet, savanyúságot kínáljunk mellé.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)