Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Babos-gombás-virslis töltött tök

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Hentesárukból 
Cimkék: Húsételek, Előételek, Főétel előtt, Főétel, Meleg nyári napokra, Buli, Töltött, Csőben sült, Sós, Hideg, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Gabonafélék, Sörözés, borozás, Szabadban, Kemence
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 késhegynyi rozmaring 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál kakukkfű 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál oregánó 0 0 0 0 0 0
1 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
10 dkg karaván sajt 312 16.5 26.4 1.7 0 96
10 dkg grana sajt 0 ? ? ? ? ?
20 dkg reszelt sajt 366 20 29.7 2 0 0
1 dl sűrített paradicsom 110 5 1 20 0 0
2 csésze főtt rizs 130 2 0.3 28.2 0.4 0
1 csomag füstölt virsli 0 ? ? ? ? ?
1 doboz gombakonzerv 0 ? ? ? ? ?
1 doboz vörösbab konzerv ? ? ? ? ? ?
3 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
2 db tök 30 1.1 0.1 6.1 8.3 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A két zsenge tököt félbevágjuk és a magjaikat kikaparjuk, az aljukat egyenesre vágjuk, hogy ne billenjenek el. Az olaj felét felhevítjük, majd átpároljuk rajta a finomra vágott hagymát, ráöntjük a paradicsom sűrítményt és összepirítjuk. A zúzott fokhagymával és a fűszerekkel elkeverjük, majd, ha langyosra hűlt, beleforgatjuk, a vékonyra vágott virslit, a lecsepegtetett gomba és babkonzervet, a reszelt sajtok felét, a rizst, féldeci borral felöntve jól átkeverjük. A masszát, a tökök üregébe töltjük, a tököket, olajjal vékonyan kikent tepsibe helyezve, a félretett borral és 1 deci vízzel felöntve, fóliával szorosan lefedve, 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk. 25 percig pároljuk. A fóliát levéve, a félretett sajttal megszórva, még 15 percig pirítjuk. A szaftjával időnként locsoljuk meg.
Köret nélkül, paradicsom és citrom gerezdek kíséretében tálaljuk.
Hidegen is pompás.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)