az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A két zsenge tököt félbevágjuk és a magjaikat kikaparjuk, az aljukat egyenesre vágjuk, hogy ne billenjenek el. Az olaj felét felhevítjük, majd átpároljuk rajta a finomra vágott hagymát, ráöntjük a paradicsom sűrítményt és összepirítjuk. A zúzott fokhagymával és a fűszerekkel elkeverjük, majd, ha langyosra hűlt, beleforgatjuk, a vékonyra vágott virslit, a lecsepegtetett gomba és babkonzervet, a reszelt sajtok felét, a rizst, féldeci borral felöntve jól átkeverjük. A masszát, a tökök üregébe töltjük, a tököket, olajjal vékonyan kikent tepsibe helyezve, a félretett borral és 1 deci vízzel felöntve, fóliával szorosan lefedve, 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk. 25 percig pároljuk. A fóliát levéve, a félretett sajttal megszórva, még 15 percig pirítjuk. A szaftjával időnként locsoljuk meg.
Köret nélkül, paradicsom és citrom gerezdek kíséretében tálaljuk.
Hidegen is pompás.