Sonkás calzone avagy kenyérben sült sonka
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
4 db
tojás |
66 |
5.4 |
4.8 |
0.3 |
0 |
274 |
ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
3 gerezd
fokhagyma |
134 |
6.8 |
0.1 |
26.3 |
0.8 |
0 |
2 fej
vöröshagyma |
40 |
1.2 |
0.1 |
8.3 |
3.1 |
0 |
40 dkg
főtt füstölt sonka |
308 |
15.7 |
27 |
0.2 |
0 |
82 |
4 evőkanál
olívaolaj |
901 |
0 |
99.6 |
0 |
0 |
0 |
1 teáskanál
cukor |
402 |
0 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
1 teáskanál
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 csomag
szárított élesztő |
0 |
? |
? |
? |
? |
? |
50 dkg
liszt |
339 |
11.7 |
2.7 |
70.7 |
4.7 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
Az összeszitált lisztet, sót, cukrot, élesztőt tegyük a kenyérsütőgépbe, öntsünk hozzá negyed liter langyos vizet és az olajat, majd tegyük dagasztó programra. Persze kézzel is összegyúrhatjuk és egy órát, meleg helyen, letakarva kelesszük. A megkelt tésztát osszuk négy részre, majd lisztezett deszkán nyújtsuk körlappá. Amíg a tészta kel, pirítsuk át a sonka zsíros részét és süssük át rajta a hagymát. Ezen a masszán, süssük át a sonka sovány és apróra vágott részeit, ízesítve borssal és a zúzott fokhagymával. Hagyjuk hűlni, közben keverjük hozzá a keményre főzött és kis kockára vágott tojásokat. A sonkás egyveleggel töltsük be a tésztakorongokat, majd a szélüket vízzel megkenve, hajtsuk félbe és szorosan nyomkodjuk össze és a tetejüket vízzel lekenve, 220 fokra előmelegített sütőben, kb. 15-20 perc alatt, süssük aranybarnára. Mustár- vagy tormamártással kínáljuk.
Igazi, húsvéti maradékfelhasználó recept.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)