| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| ízlés szerint bors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| ízlés szerint konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 16 szelet trappista sajt | 365 | 36 | 2 | 50.3 | 0 | 3 |
| 4 db
paradicsom |
22 | 1 | 0.2 | 4 | 1.8 | 0 |
| 3 evőkanál olaj | 899 | 0 | 99.9 | 0 | 0 | 0 |
| 1 teáskanál curry por | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 2 db
csirkemell |
110 | 24.7 | 1 | 0.5 | 0 | 60 |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
A csirkemellet kifilézzük és lapjában félbe vágjuk. A tenyerünkkel gyengéden megütögetjük. Sózzuk, borsozzuk, majd az egy evőkanál olajban elkevert curryporral megkenjük. Negyed órát állni hagyjuk és a többi olajban elősütjük. Tepsibe rakosgatjuk, beborítjuk a vékonyra szelt paradicsommal, ezeket is sózzuk, borsozzuk, végül betakarjuk a sajtszeletekkel. Forró sütőben 20 percig sütjük.