Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Kenyérlángos

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 70 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék: Tészták, Reggeli, Főétel, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Szabadban, Buli, Rakott, Csőben sült, Kemence, Sós, Meleg, Tésztafélék, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
5 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
30 dkg trappista sajt 365 36 2 50.3 0 3
2 fej lilahagyma ? ? ? ? ? ?
25 dkg császárszalonna 646 10 65 0 0 140
1 kg kenyérliszt 331 10.7 1.9 71.5 9.9 0
5 dkg élesztő 78 16.7 1.2 0 0.2 0
1 kávéskanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
1 evőkanál konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Az élesztőt 2 deci langyos vízben, a cukorral elkeverve negyed óra alatt felfuttatjuk. A lisztet és a sót összeforgatjuk és mélyedést készítünk a közepébe. Ebbe öntjük az élesztőt, majd további kb 3 deci langyos víz hozzáadásával kidagasztjuk. A tészta akkor jó, ha sima, nem ragad, viszonylag lágy. Fél órát kelesztjük, majd 1 cm vastagra nyújtjuk. A tésztát nagy tepsibe tesszük, majd felfűtött kemencében vagy sütőben 5 percig elősütjük. Megkenjük a tejföllel, megszórjuk a csíkokra vágott, főtt császárszalonnával, a szeletekre vágott hagymával, majd a vékonyra szeletelt sajttal beborítjuk. 20 perc alatt, amíg rápirul a sajt, megsütjük.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)