Kenyérlángos
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
5 dl
tejföl (20%) |
216 |
3.3 |
20 |
3.9 |
0 |
110 |
30 dkg
trappista sajt |
365 |
36 |
2 |
50.3 |
0 |
3 |
2 fej
lilahagyma |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
25 dkg
császárszalonna |
646 |
10 |
65 |
0 |
0 |
140 |
1 kg
kenyérliszt |
331 |
10.7 |
1.9 |
71.5 |
9.9 |
0 |
5 dkg
élesztő |
78 |
16.7 |
1.2 |
0 |
0.2 |
0 |
1 kávéskanál
cukor |
402 |
0 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
1 evőkanál
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
Az élesztőt 2 deci langyos vízben, a cukorral elkeverve negyed óra alatt felfuttatjuk. A lisztet és a sót összeforgatjuk és mélyedést készítünk a közepébe. Ebbe öntjük az élesztőt, majd további kb 3 deci langyos víz hozzáadásával kidagasztjuk. A tészta akkor jó, ha sima, nem ragad, viszonylag lágy. Fél órát kelesztjük, majd 1 cm vastagra nyújtjuk. A tésztát nagy tepsibe tesszük, majd felfűtött kemencében vagy sütőben 5 percig elősütjük. Megkenjük a tejföllel, megszórjuk a csíkokra vágott, főtt császárszalonnával, a szeletekre vágott hagymával, majd a vékonyra szeletelt sajttal beborítjuk. 20 perc alatt, amíg rápirul a sajt, megsütjük.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)