Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Húsos burek

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék: Tészták, Előételek, Reggeli, Főétel előtt, Főétel, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Szabadban, Buli, Rakott, Csőben sült, Kemence, Sós, Meleg, Húsfélék, Tésztafélék, Tojás
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
6 csomag réteslap 348 11.6 1.2 72.1 0.7 0
40 dkg lapocka (sertés)  286 17.5 23.9 0.3 0 72
40 dkg marhahús közepes zsírtartalmú 205 19 14 0.6 0 75
4 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
4 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
2 dl olaj 899 0 99.9 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 dl szóda 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A húsokat daráljuk meg. A finomra vágott hagymát pirítsuk meg két evőkanál olajon, majd öntsünk rá fél deci vizet és süssük zsírjára. Dobjuk rá a darált húsokat és folyamatos kevergetés mellett süssük fehéredésig. Hagyjuk hűlni, majd keverjük össze sóval, borssal és a tojások sárgájával, majd forgassuk össze a csipetnyi sóval habbá vert tojásfehérjéket. Egy olajjal kikent tepsibe terítsünk három réteg, egyenként olajjal megkent, réteslapot. Kenjünk rá a húsos masszából, majd ismét réteslapok következnek, amíg a hozzávalókból tart. A tetejére réteslap kerüljön. Nyersen vágjuk kockára, majd toljuk 180 fokra előmelegített sütőbe. Fél órát süssük, majd öntsük le a szódavízzel. Még tíz percig hagyjuk a sütőben.
Magában vagy salátával tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)