Húsos burek
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
6 csomag
réteslap |
348 |
11.6 |
1.2 |
72.1 |
0.7 |
0 |
40 dkg
lapocka (sertés) |
286 |
17.5 |
23.9 |
0.3 |
0 |
72 |
40 dkg
marhahús közepes zsírtartalmú |
205 |
19 |
14 |
0.6 |
0 |
75 |
4 fej
vöröshagyma |
40 |
1.2 |
0.1 |
8.3 |
3.1 |
0 |
4 db
tojás |
66 |
5.4 |
4.8 |
0.3 |
0 |
274 |
2 dl
olaj |
899 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
0 |
ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
2 dl
szóda |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A húsokat daráljuk meg. A finomra vágott hagymát pirítsuk meg két evőkanál olajon, majd öntsünk rá fél deci vizet és süssük zsírjára. Dobjuk rá a darált húsokat és folyamatos kevergetés mellett süssük fehéredésig. Hagyjuk hűlni, majd keverjük össze sóval, borssal és a tojások sárgájával, majd forgassuk össze a csipetnyi sóval habbá vert tojásfehérjéket. Egy olajjal kikent tepsibe terítsünk három réteg, egyenként olajjal megkent, réteslapot. Kenjünk rá a húsos masszából, majd ismét réteslapok következnek, amíg a hozzávalókból tart. A tetejére réteslap kerüljön. Nyersen vágjuk kockára, majd toljuk 180 fokra előmelegített sütőbe. Fél órát süssük, majd öntsük le a szódavízzel. Még tíz percig hagyjuk a sütőben.
Magában vagy salátával tálaljuk.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)