Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Liptói rakott burgonya

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 55 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Zöldséges ételek 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Sörözés, borozás, Buli, Rakott, Csőben sült, Főtt, Kemence, Remoska, Sós, Meleg, Zöldség, Húsfélék, Tejtermékek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 evőkanál zsemlemorzsa 344 10.2 0.9 73.3 4.2 0
1 csokor metélőhagyma ? ? ? ? ? ?
1 csokor kapor 0 3.7 0.8 10.2 2.2 0
10 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
10 dkg bacon 0 10 45 0 0 105
25 dkg juhtúró 283 18.2 21.1 3 0 12
1 kg burgonya  94 2.5 0.2 20 2.5 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A burgonyát hájában megfőzzük, majd megtisztítjuk és felkarikázzuk. A szalonnát felkockázzuk és zsírját kisütjük. Egy tepsit kikenünk egy teáskanál vajjal és morzsával behintjük. A liptói túrót, a maradék vajat, a szalonna zsírját és pörcét összekeverjük az apróra vágott zöldfűszerekkel. Óvatosan összeforgatjuk a főtt burgonyaszeletekkel és a kikent tepsibe terítjük. Előmelegített, 175 fokos sütőben kb 20 perc alatt pirosra sütjük. A sót direkt nem írtam, mert a túró és a szalonna is sós.
Savanyúkáposztát adjunk mellé.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)