Liptói rakott burgonya
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
1 evőkanál
zsemlemorzsa |
344 |
10.2 |
0.9 |
73.3 |
4.2 |
0 |
1 csokor
metélőhagyma |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
1 csokor
kapor |
0 |
3.7 |
0.8 |
10.2 |
2.2 |
0 |
10 dkg
margarin |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
10 dkg
bacon |
0 |
10 |
45 |
0 |
0 |
105 |
25 dkg
juhtúró |
283 |
18.2 |
21.1 |
3 |
0 |
12 |
1 kg
burgonya |
94 |
2.5 |
0.2 |
20 |
2.5 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A burgonyát hájában megfőzzük, majd megtisztítjuk és felkarikázzuk. A szalonnát felkockázzuk és zsírját kisütjük. Egy tepsit kikenünk egy teáskanál vajjal és morzsával behintjük. A liptói túrót, a maradék vajat, a szalonna zsírját és pörcét összekeverjük az apróra vágott zöldfűszerekkel. Óvatosan összeforgatjuk a főtt burgonyaszeletekkel és a kikent tepsibe terítjük. Előmelegített, 175 fokos sütőben kb 20 perc alatt pirosra sütjük. A sót direkt nem írtam, mert a túró és a szalonna is sós.
Savanyúkáposztát adjunk mellé.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)