Liptói rakott burgonya (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Zöldséges ételek Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Sörözés, borozás, Buli, Rakott, Csőben sült, Főtt, Kemence, Remoska, Sós, Meleg, Zöldség, Húsfélék, Tejtermékek Hozzávalók 4 személyre:
A burgonyát hájában megfőzzük, majd megtisztítjuk és felkarikázzuk. A szalonnát felkockázzuk és zsírját kisütjük. Egy tepsit kikenünk egy teáskanál vajjal és morzsával behintjük. A liptói túrót, a maradék vajat, a szalonna zsírját és pörcét összekeverjük az apróra vágott zöldfűszerekkel. Óvatosan összeforgatjuk a főtt burgonyaszeletekkel és a kikent tepsibe terítjük. Előmelegített, 175 fokos sütőben kb 20 perc alatt pirosra sütjük. A sót direkt nem írtam, mert a túró és a szalonna is sós. Savanyúkáposztát adjunk mellé. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||