Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Gombás rakott hús

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 50 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Sörözés, borozás, Buli, Rakott, Csőben sült, Sós, Meleg, Tojás, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek, Gombafélék, Hajón is elkészíthető, tavaszi-koranyári receptverseny
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
10 dkg reszelt sajt 366 20 29.7 2 0 0
3 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
4 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 kávéskanál majoránna 0 0 0 0 0 0
2 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
25 dkg gomba 40 5.9 0.5 3.3 3 0
50 dkg sertéskaraj  159 21 8.1 0.4 0 68
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Az olaj felén megpirítjuk a finomra vágott hagymát, majd zsírjára sütjük rajta a zúzott fokhagymával, majoránnával, sóval és borssal ízesített, vékonyra szelt hagymát. A többi olajjal kikenünk egy tepsit, beleterítjük a gyengéden kivert karajszeleteket, sóval, borssal meghintjük és ráterítjük a gombát. Bevonjuk a tojással és a reszelt sajttal elkevert tejföllel. A tepsit szorosan lefedjük alufóliával és 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük. 30 perc alatt készre sütjük.
Kockára vágva, párolt rizzsel tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)