Gombás rakott hús (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: tavaszi-koranyári receptverseny A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Sertésből Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Sörözés, borozás, Buli, Rakott, Csőben sült, Sós, Meleg, Tojás, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek, Gombafélék, Hajón is elkészíthető, tavaszi-koranyári receptverseny Hozzávalók 4 személyre:
Az olaj felén megpirítjuk a finomra vágott hagymát, majd zsírjára sütjük rajta a zúzott fokhagymával, majoránnával, sóval és borssal ízesített, vékonyra szelt hagymát. A többi olajjal kikenünk egy tepsit, beleterítjük a gyengéden kivert karajszeleteket, sóval, borssal meghintjük és ráterítjük a gombát. Bevonjuk a tojással és a reszelt sajttal elkevert tejföllel. A tepsit szorosan lefedjük alufóliával és 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük. 30 perc alatt készre sütjük. Kockára vágva, párolt rizzsel tálaljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||