Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Kolbászos-gombás csirkemell sajttal borítva

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 45 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Meleg nyári napokra, Sörözés, borozás, Buli, Hétvégi ebéd, Rakott, Csőben sült, Sós, Meleg, Tojás, Húsfélék, Zöldség, Gombafélék, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
8 szelet ementáli sajt 267 27.8 16.3 1.9 0 38
1 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
3 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
15 dkg füstöltkolbász 315 14.5 28.3 0.2 0 132
15 dkg gomba 40 5.9 0.5 3.3 3 0
1 db csirkemell  110 24.7 1 0.5 0 60
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A csirkemellet kifilézzük, majd lapjában félbevágjuk. A négy szelet húst, fólia alatt, gyengéden kiklopfoljuk. A kolbász fűszerezettségétől függően, megszórjuk sóval, borssal. Két evőkanál olajon megpirítjuk a hagymát, majd az apróra vágott gombát átsütjük rajta. Végül belekeverjük a finomra vágott kolbászt. Ha zsírjára sült, hagyjuk langyosra hűlt és keverjük hozzá a tojást. A masszát halmozzuk a csirkemellszeletekre és borítsuk be két szelet sajttal. A félretett olajjal kikent serpenyőbe téve, a búbos húsokat, 200 fokra előmelegített sütőben, 15 percig süssük. Ferdén félbevágva, petrezselymes burgonyával és friss salátával tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)