Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Sonkával rakott tejfölös-sajtos galuska

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 50 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Hentesárukból 
Cimkék: Húsételek, Tészták, Főétel, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Teaparti, Kártyaparti , Koleszban főztük, Buli, Rakott, Csőben sült, Remoska, Kemence, Sós, Meleg, Tojás, Húsfélék, Tejtermékek, Gabonafélék, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
4 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
8 dkg karaván sajt 312 16.5 26.4 1.7 0 96
8 dkg trappista sajt 365 36 2 50.3 0 3
3 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
4 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
40 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
40 dkg főtt füstölt sonka 308 15.7 27 0.2 0 82
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
2 tojásból, a lisztből, sóval és vízzel galuskatésztát keverünk, majd bő, sós vízben kifőzzük. Lecsepegtetjük, a darált füstölt sonkával és a tejföllel elkeverjük. A felét zsírral kikent tepsibe simítjuk, majd a reszelt sajt felével meghintjük. Rákarikázzuk a sonkalében főtt tojásokat és ismét nokedli, majd reszelt sajt következik.
180 fokra előmelegített sütőben, kb 30 perc alatt, pirosra sütjük. Tálalás előtt, pihentessük 10 percig.
Kockára vágva adjuk asztalra.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)