Sajtos-tejszines csirkecomb (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Imre apó A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Csirkéből Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Buli, Rakott, Csőben sült, Sós, Meleg, Húsfélék, Tejtermékek, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
A csirkecombokat filézzük ki, a bőrt ízlés szerint távolítsuk el. A vajat langyosítsuk meg, majd adjuk hozzá a zúzott fokhagymát. A combokat hintsük meg sóval és borssal, mártsuk meg a vajban és fektessük tepsibe. A reszelt sajtokat a liszttel és a kefírrel, sóval és borssal ízesítve, keverjük el. Simítsuk a masszát a combokra, a tetejére csepegtessük rá a megmaradt vajat. A tepsit tegyük 160 fokra előmelegített tepsibe és süssük fél órát, majd a hőmérsékletet 185 fokra emelve, még negyed órát vagy amíg a teteje aranybarnára pirul. Párolt rizzsel és céklával a legfinomabb. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||