Sajtos-tejszines csirkecomb (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása: Imre apó
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Buli, Rakott, Csőben sült, Sós, Meleg, Húsfélék, Tejtermékek, Zöldség

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
3 dl kefír 52 3 2.7 3.8 0 0
1 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
10 dkg gouda sajt 98 2.8 1.6 18 0 4
10 dkg karaván sajt 312 16.5 26.4 1.7 0 96
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
4 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
8 db csirke felsőcomb ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A csirkecombokat filézzük ki, a bőrt ízlés szerint távolítsuk el. A vajat langyosítsuk meg, majd adjuk hozzá a zúzott fokhagymát. A combokat hintsük meg sóval és borssal, mártsuk meg a vajban és fektessük tepsibe. A reszelt sajtokat a liszttel és a kefírrel, sóval és borssal ízesítve, keverjük el. Simítsuk a masszát a combokra, a tetejére csepegtessük rá a megmaradt vajat. A tepsit tegyük 160 fokra előmelegített tepsibe és süssük fél órát, majd a hőmérsékletet 185 fokra emelve, még negyed órát vagy amíg a teteje aranybarnára pirul.
Párolt rizzsel és céklával a legfinomabb.