Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Csirkés-gombás cukkíni

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 50 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Meleg nyári napokra, Buli, Rakott, Csőben sült, Sós, Meleg, Tojás, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 evőkanál zsemlemorzsa 344 10.2 0.9 73.3 4.2 0
1 teáskanál vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
10 dkg reszelt sajt 366 20 29.7 2 0 0
2 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
3 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
10 dkg csiperke gomba 39 5.9 0.2 3.3 1.9 0
3 db cukkíni 31 1.5 0.4 5.3 0.8 0
1 db csirkemell  110 24.7 1 0.5 0 60
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A csirkemellet kifilézzük és kis kockára vágjuk. A finomra vágott vöröshagymát a felhevített olajon megpároljuk, majd a csirkekockákat fehéredésig sütjük rajta. Belekeverjük a felkockázott gombát és zsírjára sütjük. Közben sóval, borssal ízesítjük. Végül hozzáadjuk a félkarikára vágott cukkíniket. A langyosra hűlt húst elkeverjük a reszelt sajttal, a tejföllel és a tojásokkal. Vajjal kikent, zsemlemorzsával kihintett tűzálló tálba simítjuk és alufóliával lefedve 15 percig sütjük, 175 fokra előmelegített sütőben, majd fólia nélkül, még 10 percig. Kicsit pihentetve, kockára vágva tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)