| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 1 evőkanál zsemlemorzsa | 344 | 10.2 | 0.9 | 73.3 | 4.2 | 0 |
| 1 teáskanál vaj | 372 | 27.7 | 28.1 | 1.6 | 0 | 100 |
| 2 evőkanál olaj | 899 | 0 | 99.9 | 0 | 0 | 0 |
| 10 dkg reszelt sajt | 366 | 20 | 29.7 | 2 | 0 | 0 |
| 2 db tojás | 66 | 5.4 | 4.8 | 0.3 | 0 | 274 |
| 3 dl tejföl (20%) | 216 | 3.3 | 20 | 3.9 | 0 | 110 |
| ízlés szerint bors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| ízlés szerint konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 1 fej
vöröshagyma |
40 | 1.2 | 0.1 | 8.3 | 3.1 | 0 |
| 10 dkg csiperke gomba | 39 | 5.9 | 0.2 | 3.3 | 1.9 | 0 |
| 3 db cukkíni | 31 | 1.5 | 0.4 | 5.3 | 0.8 | 0 |
| 1 db
csirkemell |
110 | 24.7 | 1 | 0.5 | 0 | 60 |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
A csirkemellet kifilézzük és kis kockára vágjuk. A finomra vágott vöröshagymát a felhevített olajon megpároljuk, majd a csirkekockákat fehéredésig sütjük rajta. Belekeverjük a felkockázott gombát és zsírjára sütjük. Közben sóval, borssal ízesítjük. Végül hozzáadjuk a félkarikára vágott cukkíniket. A langyosra hűlt húst elkeverjük a reszelt sajttal, a tejföllel és a tojásokkal. Vajjal kikent, zsemlemorzsával kihintett tűzálló tálba simítjuk és alufóliával lefedve 15 percig sütjük, 175 fokra előmelegített sütőben, majd fólia nélkül, még 10 percig. Kicsit pihentetve, kockára vágva tálaljuk.