Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Kápiás rakott csirkemell

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 80 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Meleg nyári napokra, Buli, Tizórai gyerekeknek , Rakott, Párolt, Csőben sült, Sós, Meleg, Tojás, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
3 evőkanál zsemlemorzsa 344 10.2 0.9 73.3 4.2 0
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
10 dkg mozzarella sajt 274 14.7 22.5 2.8 0 37
3 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
5 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
3 db kápia paprika 0 ? ? ? ? ?
2 db csirkemell  110 24.7 1 0.5 0 60
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A csirkemellet lapjában félbe vágjuk, majd gyengéden kiverjük. A vöröshagymát uborkagyalun leszeljük. A kápiát vékony csíkokra vágjuk. A tejfölbe keverjük a tojást, a kellő mennyiségű sóval és borssal. Egy tepsit olajjal kikenünk és morzsával behintünk. Az aljára helyezzük a sózott, borsozott csirkemell felét. Beborítjuk a hagymával, a vékonyra vágott mozzarellával és a felcsíkozott kápiával.
Végül befedjük a többi sózott, borsozott csirkemell szelettel. Leöntjük a tejfölös keverékkel és fóliával szorosan lefedve, 40 percig, 160 fokos sütőben pároljuk. A hőt 180 fokra véve, a fóliát eltávolítva, még 20 percig sütjük.
Tálalás előtt tíz percig pihentetjük, majd kockára vágva adjuk asztalra.
Párolt rizs, burgonyapüré és plusz tejfül illik hozzá.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)