Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Csirkealagút szilvamártással, baconos rizzsel

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 70 perc
Munkaidő: 25 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Meleg nyári napokra, Buli, Hétvégi ebéd, Csőben sült, Rakott, Párolt, Főtt, Édes, Sós, Meleg, Tojás, Húsfélék, Tejtermékek, Gabonafélék, Gyümölcsök, FRSZ receptverseny
Hozzávalók

Csirkealagút szilvamártással, baconos rizzsel
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
30 dkg csirkemell  110 24.7 1 0.5 0 60
20 dkg trappista sajt 365 36 2 50.3 0 3
10 dkg karaván sajt 312 16.5 26.4 1.7 0 96
3 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
3 evőkanál tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
1 csomag bacon 0 10 45 0 0 105
3 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Szilvamártás
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 ízlés szerint cukor 402 0 0 99.9 0 0
4-5 szem szegfűszeg 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint fahéj 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
50 dkg szilva 47 0.8 0 10.2 1.7 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Baconos rizs
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
20 dkg rizs 352 8 0.3 77.5 1.4 0
10 dkg bacon 0 10 45 0 0 105
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Csirkealagút szilvamártással, baconos rizzsel
A csirkemellet apróra vágjuk, kevés delikáttal megszórjuk, a sajtokat lereszeljük. A liszttel a tejföllel és a három tojással összekeverjük. Ezután 20 percig állni hagyjuk. Az őzgerincformát keresztben kibéleljük baconnal és az előkészített masszát beleöntjük. A kilógó szalonna végeivel befedjük a csirkét. További szeleteket teszünk a tetejére, hogy teljes legyen a "csomagolás". Ezután előmelegített sütőben addig sütjük, míg meg nem pirul a bacon. (Ez 180 fokon kb. 40-50 perc). Ez az adag egy formának elegendő.
Kiborítva, a formából, felszeletelve, a mártással leöntve és a baconos rizzsel körítve tálaljuk.

Szilvamártás
Míg a csirke sül, elkészítjük a szilvamártást. Ha befőttet használunk annak a levével feltesszük főni, ha nyers a szilvánk, akkor kb. 1,5 dl vizet öntünk rá. Ízlés szerint teszünk bele cukrot és fahéjat, valamint a szegfűszeget. Kb. 10-15 percig főzzük, majd kevés vízből és lisztből készült habarást öntünk rá. Felforraljuk és langyosra hűtjük.

Baconos rizs
Elkészítjük a rizst, amit olajon megpirítunk, majd bacon darabokat teszünk bele, azzal is pirítjuk és szokásos módon, vízzel felengedve, megfőzzük. Ízesíthetjük még petrezselyem zölddel is.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)