Szőlős kölessel töltött csirke
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
1 evőkanál
olaj |
899 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
0 |
1 db
csirke |
132 |
20.9 |
5.2 |
0.5 |
0 |
60 |
1 csésze
köles |
350 |
9.5 |
3.9 |
68.8 |
3.8 |
0 |
ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 db
tojás |
66 |
5.4 |
4.8 |
0.3 |
0 |
274 |
1 evőkanál
margarin |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
60 dkg
szőlő |
81 |
0.6 |
0.3 |
18.1 |
1.6 |
0 |
2 csésze
zöldségalaplé |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
1 dl
száraz fehérbor |
70 |
0 |
0 |
16 |
0 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
Az olajon megkapatjuk a kölest, majd sózzuk, borsozzuk és felőntve a zöldséglevessel puhára főzzük. Közben a lehetőleg kétféle színű, szőlőt leszemezzük. A harmadár a langyosra hűlt kölessel és a tojással elkeverjük, majd, az előzőleg, sózott, boprsozott csirke hasüregébe töltjük. A nyílást betűzzük vagy bevarjuk. Tepsibe tesszük a szárnyast és egy pohár vizet aláöntve, alufólíával szorosan lefedve, 175 fokra előmelegített sütőbe tesszük. 45 percig pároljuk, majd a fóliát levéve, úgy fél óra alatt, a szaftjával locsolgatva, pirosra sütjük. Darabolás előtt 10 percig oihentessük. Amíg pihen, a csirke szaftjához keverjük a vajat és a bort, majd a megmaradt szőlőt átforrósítjuk benne.
A csirkét, a szőlős szafttal leöntve, burgonyapürével kináljunk.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)