Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Makarónival rakott kakas

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 150 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Buli, Karácsony, Hétvégi ebéd, Rakott, Csőben sült, Párolt, Alufólia, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Tésztafélék, Tejtermékek, Tojás
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál zsemlemorzsa 344 10.2 0.9 73.3 4.2 0
3 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
20 dkg márványsajt 33 3.2 0.5 3.8 0 0
20 adag makaróni 376 13.1 1.8 76.8 0.5 68
10 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
4 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
10 dkg füstölt szalonna 696 9 73 0 0 105
1 késhegynyi rozmaring 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál kakukkfű 0 0 0 0 0 0
1 csipet szerecsendió 0 0 0 0 0 0
2 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
1 ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
2 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
10 dkg zeller 31 1.4 0.3 5 4.2 0
1 szál fehérrépa 30 1.2 0.1 5.9 7.5 0
1 szál sárgarépa  40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
50 dkg kakasmellfilé ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A kakashúst és a zöldségeket feldaraboljuk. A hagymát, a szalonnát és a fokhagymát finomra vagdaljuk. A szalonnát zsírjára sütjük, rádobjuk a hagymát és megpirítjuk. Hozzáadjuk a húst és fehéredésig sütjük, belekeverjük a zöldségeket és addig pároljuk, amíg színt kapnak. Ekkor hozzáadjuk a fűszereket, jól átkeverjük és mindig csak kevés vizet hozzáadva puhára pároljuk. A makarónit előírás szerint megfőzzük, forrón hozzáadjuk a vaj kétharmadát, 1 deci tejfölt, a reszelt márványsajtot és a tojások sárgáját. Belekeverjük a tojások keményre vert habját. Megfelelő méretű lábast vajjal kikenünk és zsemlemorzsával megszórunk. Az aljába terítjük a makarónis massza harmadát, erre rétegezzük a párolt kakashús felét, ismét makaróni, kakashús és makaróni következik. Alufóliával szorosan lezárjuk. Tepsibe állítjuk és a tepsibe vizet öntünk, amely legalább a forma feléig érjen. Előmelegített 170 fokos sütőben 40 percig gőzöljük. 10 percig pihentetjük, majd tálra borítjuk. Tortaszerűen szeleteljük és a maradék tejfölles kínáljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)