Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Uborkás sertéscomb

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 50 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Marhából 
Cimkék: Húsételek, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Szabadban, Buli, Párolt, Bogrács, Sós, Savanyú, Meleg, Húsfélék, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
15 dkg ecetes uborka ? ? ? ? ? ?
1 teáskanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
1 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
1 dl húsalaplé ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 kiskanál bazsalikom 0 0 0 0 0 0
1 kiskanál kakukkfű 0 0 0 0 0 0
1 db sárgarépa  40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
3 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
60 dkg sertéscomb  160 17.5 23.9 0.3 0 70
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A húst ujjnyi csíkokra vágjuk és a forró olajon megpirítjuk. Mellédobjuk a vékonyra vágott répát és a finomra aprított hagymát, ha ezek is megpirultak, felöntjük húsalaplével és megfűszerezve, fedő alatt takarékon puhára pároljuk. A levét ha szükséges kevés forró vízzel pótolhatjuk. Ha megpuhult a hús beletesszük a vékony csíkokra vágott uborkát és behabarjuk. Jól összeforraljuk.
Főtt burgonyával tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)