Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Köleskása borjúval és zöldségekkel

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 120 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Mesterszakács
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Marhából 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Szabadban, Buli, Hétvégi ebéd, Párolt, Bogrács, Édes, Sós, Savanyú, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Gyümölcsök, Gabonafélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
60 dkg borjúcomb 110 19.5 4.5 0.3 0 86
2 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
15 dkg füstölt szalonna 696 9 73 0 0 105
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál borsikafű 0 0 0 0 0 0
3 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 szál sárgarépa  40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
1 szál fehérrépa 30 1.2 0.1 5.9 7.5 0
1 szál paszternák ? ? ? ? ? ?
1 db zeller 31 1.4 0.3 5 4.2 0
1 evőkanál kakukkfű 0 0 0 0 0 0
1 db karalábé 38 2.1 0.2 6.9 1.4 0
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
1 dl száraz vörösbor ? ? ? ? 0 0
60 dkg köles 350 9.5 3.9 68.8 3.8 0
3 dkg aszalt szilva 219 2.3 0.6 47.4 5 0
3 dkg aszalt sárgabarack 307 5 0.5 70.2 0 0
3 dkg aszalt meggy ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Erős tűzön felhevítjük a finomra vágott szalonnát, majd átpirítjuk rajta a az apróra vágott hagymát, a kis kockára vágott húst és a finomra aprított zöldségeket. Egy órát pároljuk, mindig, csak kevés vizet adva hozzá. Fűszerezzük, majd beleszórjuk a kölest, felöntjük kétannyi vízzel. Fedő alatt, kis lángon főzzük. Ha, majdnem puha belekeverjük a kis kockára vágott aszalt gyümölcsöket. Kissé tovább hagyjuk a lángon, majd kendővel letakarva, fél órát pihentetjük. Halmokba szedve tálaljuk és kanállal fogyasztjuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)