Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Csirke pelau

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 70 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Buli, Hétvégi ebéd, Párolt, Bogrács, Édes, Csípős, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Gyümölcsök, Gabonafélék, tavaszi-koranyári receptverseny
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 db chili paprika 0 ? ? ? ? ?
40 dkg rizs 352 8 0.3 77.5 1.4 0
4 evőkanál mazsola 287 2.4 0 65 5.4 0
40 dkg sárgarépa  40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
1 doboz zöldborsókonzerv 59 4.2 0.2 10.1 0 0
4 dl kókusztej 10 0.3 0.4 1.4 0 0
4 evőkanál barnacukor 391 0 0 97.4 0 0
3 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
4 evőkanál Worcestershire mártás 0 ? ? ? ? ?
3 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 teáskanál bors 0 0 0 0 0 0
2 teáskanál konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 db lime 36 0.8 0.1 0.7 0.3 0
2 kg csirkecomb  133 20.9 5.2 0.5 0 74
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Daraboljuk fel a csirkecombot, szárnyból is isteni, majd dörzsöljük be a lime kicsavart levével. Tegyük egy mély tálba a zúzott fokhagymát, a Worcestershire szósz és a barnacukor felét, keverjük bele a sót, a borsot, végül a csirkedarabokat. Forgassuk jól át, majd egy bő órát hagyjuk pihenni, közben néhányszor keverjük át. Mély serpenyőben hevítsük fel az olajat, szórjuk bele a maradék cukrot és hagyjuk megbarnulni. Keverjük bele a bepácolt csirkét és kevergetve süssük, amíg a máz bevonja a csirkét. Szórjuk rá a rizst, az apróra vágott répát és chilit, majd öntsük fel a kókusztejjel és 4 deci vízzel. Lefedve, egészen kis lángon, pároljuk, 40 percig. Forgassuk bele a borsót és a mazsolát és a lángot lekapcsolva, hagyjuk pihenni még tíz percet. Tálalás előtt a megmaradt, Worcestershire szósszal, szükség szerint, ízesítjük.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)