Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Sárgabarackos báránylapocka tagine-ban

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 140 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Egyéb négylábúak 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Buli, Hétvégi ebéd, Szilveszter, Római tál, Lassan sütött, Párolt, Édes, Sós, Csípős, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Gyümölcsök
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
3 dl csirkehúsalaplé ? ? ? ? ? ?
3 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
12 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
4 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
25 dkg aszalt sárgabarack 307 5 0.5 70.2 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál ras el hanut ? ? ? ? ? ?
2 evőkanál harissa 0 ? ? ? ? ?
1 teáskanál bors 0 0 0 0 0 0
80 dkg báránylapocka 194 19.7 12.7 0.3 0 70
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A lapockát vágjuk nagyobb darabokra, hintsük meg sóval és borssal, majd, a tagine aljában pirítsuk körbe a felhevített olajon. Dobjuk mellé az összetört fokhagymákat és a negyedelt hagymákat. Ezekkel is süssük össze. Adjuk hozzá az aszalt barackot, szórjuk rá a fűszereket és öntsük fel a felforrósított alaplével. Lefedve, egészen kis lángon vagy sütőben 120 fokon pároljuk két órát. Ha szükséges a levét forró alaplével pótoljuk. A végére azonban sűrű szaftja maradjon.
Bulgurral vagy kuszkusszal kínáljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)