Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Vörösboros-zöldséges sertésragu

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 45 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétvégi ebéd, Buli, Párolt, Bogrács, Édes, Sós, Meleg, Zöldség, Gyümölcsök, Húsfélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1.5 dl száraz vörösbor ? ? ? ? 0 0
1 db kápia paprika 0 ? ? ? ? ?
1/2 csomag mirelit mexikói zöldségkeverék ? ? ? ? ? ?
1 kávéskanál fahéj 0 0 0 0 0 0
1 ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál oregánó 0 0 0 0 0 0
1 késhegynyi rozmaring 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál kakukkfű 0 0 0 0 0 0
3 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
3 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
50 dkg sertéskaraj  159 21 8.1 0.4 0 68
1 maréknyi mazsola 287 2.4 0 65 5.4 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A ferforrósított olajon megpároljuk a finomra metzélt hagymát, majd a kockára vágott karajt enyhe barnulásig sütjük rajta. Közben szórjuk rá a fűszereket. Kevés vizet aláöntve pároljuk félpuhára. Egy másik edényben forraljuk fel a bort és szórjuk bele a zöldségeket és a nagyobb kockára vágott paprikát. Amnit a zöldségek kiolvadtak, öntsük a húsos keverékhez. Pároljuk, amíg a hús meg nem puhul, a végére süssük el a levét és tálalás előtt két perccel keverjük bele a mazsolát.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)