Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Herány tokány

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 140 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Vegyes húsokból 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Szabadban, Buli, Hétvégi ebéd, Párolt, Bogrács, Sós, Meleg, Savanyú, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek, Gabonafélék, tavaszi-koranyári receptverseny
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 teáskanál mustár 169 5.7 6.4 22 0 0
1 teáskanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
2 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
2 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
1 teáskanál majoránna 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál pirospaprika ? ? ? ? ? ?
15 dkg gomba 40 5.9 0.5 3.3 3 0
10 dkg füstölt szalonna 696 9 73 0 0 105
3 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
15 dkg sertésvese 0 17.7 0.6 1.2 0 47
30 dkg sertéscomb  160 17.5 23.9 0.3 0 70
30 dkg hátszín  249 19 18 0.6 0 83
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Az apróra vágott szalonnát zsírjára sütjük. A zsír felét serpenyőbe öntjük, majd a kis kockára vágott vöröshagymát megpirítjuk benne. Rádobjuk a csíkokra vágott marhahúst és pörkölni kezdjük. Felöntjük a bor felével, sóval, borssal, pirospaprikával és majoránnával ízesítjük és a húst, fedő alatt, félpuhára pároljuk. Hozzátesszük a marhához hasonló csíkokra vágott sertéscombot, a többi bort és a húsok puhulásáig főzzük. Ha szükséges kevés forró vizet önthetünk alá, de sűrű szaftja maradjon. Amikor a hús elkészült a vékony szeletekre vágott gombát és vesét (melyet gondosan tisztítsunk meg) pirítsuk át a félretett szalonnás zsíron. Keverjük a húsokhoz és beleöntve a tejfölben elkevert lisztet és mustárt, forraljuk össze.
Galuskával vagy tarhonyával tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)