A hozzávalókat alaposan összegyúrjuk, majd folpackba tekerve néhány órára, de lehet egy éjszakára is, hűtőbe tesszük. Lisztezett deszkán egy centi vastagra nyújtjuk, tetejét felvert tojással lekenjük és az összekevert magokkal ... tovább
A citrom héját lereszeljük, majd félbevágva, az egyik fél levét kicsavarjuk. A lisztet a sóval és a sütőporral összeszitáljuk, majd a vajjal elmorzsoljuk. 1 tojással és a fél citrom levével összegyúrjuk. Két részre osztjuk és ... tovább
A malachúst, a karajcsontot, a tüdőt, a nyelvet, a szívet, a körmöt és malacfarkat felöntjük 2 liter vízzel, beledobjuk a fűszereket, a felkockázott zöldségeket és puhára főzzük. Leszűrjük és a lében puhára főzzük a ... tovább
A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, kockára vágjuk, és megfőzzük. Ha megfőtt, áttörjük.
FONTOS: Hagyjuk szobahőmérsékletűre kihűlni! /Ha melegen kezdjük elkészíteni a burgonyát, túl sok lisztet vesz fel és kőkemény lesz a ... tovább
A liszthez hozzáadunk, 2 egész tojást, 4 tojás sárgáját, 12 evőkanál olvasztott margarint, 12 evőkanál porcukrot, 1 kávéskanál sót, 2 dkg futtatott élesztőt, ½ liter tejet. Ezeket összedolgozzuk, majd a tésztát kelni hagyjuk. ... tovább
A lisztet, margarint, tejfölt, és a sót összedolgozom, majd egy éjszakára hűtőbe teszem.
Másnap a tésztát kettévágom, először egyik majd a másik felét készítem el.
A tésztát lisztezett deszkán 0,5 cm vastagságúra nyújtom, ... tovább
A lisztet elkeverem a búzadarával és a vaníliás cukorral, majd a tejjel. A kapott masszát egy órán át pihentetjük. A tojás sárgáját elkeverjük a cukorral és a citromhéjjal, és beledolgozzuk a pihentetett masszába. A tojások ... tovább
A langyos tejbe keverjük az élesztőt, egy kanál cukorral, megszórjuk némi liszttel és hagyjuk felfutni. Ha felfutott, a meglangyosított vajjal és a tészta többi hozzávalóival sima tésztává dolgozzuk össze és kb. egy órát ... tovább
A tejfölt, a tojássárgájákat, a tojást, a cukrot, a sót és a rumot elkeverjük és a liszt közepébe vájt mélyedésbe öntjük, nagyon jól összedolgozzuk, olyan kemény legyen, mint a gyúrt tészta. Letakarva fél órát hagyjuk ... tovább
Futtassuk fel az élesztőt, egy kanál cukorral, édesített 2 deci tejben. A tojásokat válasszuk szét, a a sárgáját keverjük simára a liszttel, a maradék tejjel és az olvasztott vajjal. Keverjük bele a felfutott élesztőt és a ... tovább