Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Forgácsfánk, csöröge

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Zsiradékban sült tészták 
Cimkék: Tészták, Édességek, Desszert, Buli, Farsang, Sült, Olajsütő, Édes, Tojás, Gabonafélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
35 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
1 evőkanál tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
5 db tojássárgája 54 2.4 4.9 0.1 0 272
1 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
2 dkg cukor 402 0 0 99.9 0 0
3 cl rum 365 52 0 0 0 0
1 késhegynyi konyhasó 0 0 0 0 0 0
igény szerint vaníliás cukor 400 0 0 99.9 0 0
igény szerint baracklekvár ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A tejfölt, a tojássárgájákat, a tojást, a cukrot, a sót és a rumot elkeverjük és a liszt közepébe vájt mélyedésbe öntjük, nagyon jól összedolgozzuk, olyan kemény legyen, mint a gyúrt tészta. Letakarva fél órát hagyjuk pihenni. Késfok vastagságúra nyújtjuk, majd hosszúkás téglalapokra vágjuk, hosszában metszést ejtünk és az egyik rövidebb oldalát áthúzzuk a bemetszésen. Ha kész a tészta olajat forrósítunk és, mindig csak néhány tésztadarabot téve a forró olajba, egyszer megforgatva, aranybarnára sütjük. A tésztát még forrón vaníliás porcukorba forgatjuk.
Tálaláskor langyos baracklekvárt kínálunk mellé.


Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)