Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Kelt csöröge fánk

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 120 perc
Munkaidő: 40 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Zsiradékban sült tészták 
Cimkék: Édességek, Tészták, Desszert, Buli, Farsang, Hétvégi ebéd, Hirtelen sült, Olajsütő, Édes, Meleg, Gabonafélék, Tojás, Tejtermékek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
50 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
8 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
3 adag tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
2.5 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
1 evőkanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
1.5 dkg élesztő 78 16.7 1.2 0 0.2 0
1 dl tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
1 késhegynyi szalalkáli 0 0 0 0 0 0
1/2 dl rum 365 52 0 0 0 0
1 csipet konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd 3 deka vaj kivételével, a hozzávalókat összegyúrjuk és lisztezett deszkán kinyújtjuk. A maradék vajat megolvasztjuk és ecsettel megkenjük a tészta tetejét, majd félbehajtjuk. Kissé megkelesztjük majd ismét kenés, félbehajtás és kelesztés következik. Ezt háromszor, négyszer ismételjük meg. Végül a tésztát vékonyra nyújtjuk és téglalapokra vágjuk, a lapokba hosszában kétszer belevágunk és a tészta sarkait átellenesen áthúzzuk a nyílásokon. Bő, forró olajban pirosra sütjük.
Vaníliás cukorral bőven meghintve, langyos baracklekvárral kínáljuk.


Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)