Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Sopapilla, avagy mexikói csöröge

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 125 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Zsiradékban sült tészták 
Cimkék: Tészták, Édességek, Uzsonna, Desszert, Teaparti, Kártyaparti , Tojás, Buli, Hétvégi ebéd, Farsang, Hirtelen sült, Olajsütő, Édes, Meleg, Tejtermékek, Gabonafélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
60 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
1,5 dl tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
6 evőkanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
1 teáskanál konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
1 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
1 csomag szárított élesztő 0 ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Fél deci langyos vízbe szórjuk bele az élesztőt. Forraljuk össze a tejet, a cukrot és a sót. Keverjük bele a vajat, majd hagyjuk langyosra hűlni. ha már, csak langyos keverjük bele a tojást és az élesztőt. Dagasszuk hozzá a lisztet és, ha a massza már egynemű, langyos helyen, letakarva, kelesszük a duplájára. Ekkor lisztezett deszkán nyújtsuk félujjnyi vastagra. Hagyjuk pihenni negyed órát és vágjuk háromszögekre. 170 fokos olajban, egyszer megfordítva, süssük aranybarnára. Sütés közben a tészta felfújódik. Rácson vagy nedvszívó papíron csöpögtessük le a felesleges olajat.
Porcukorral megszórva, esetleg, külön tálban, lekvárral kínáljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)