Egérke
Hozzávalók
| alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| igény szerint
fahéj |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| igény szerint
kakaópor |
313 |
18.5 |
21.7 |
10.5 |
37.7 |
0 |
| igény szerint
porcukor |
400 |
0 |
0 |
100 |
0 |
0 |
| 1 csipet
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 2 dl
tej (2.8%) |
60 |
3.4 |
2.8 |
5.3 |
0 |
10 |
| 1 evőkanál
cukor |
402 |
0 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
| 2 dkg
élesztő |
78 |
16.7 |
1.2 |
0 |
0.2 |
0 |
| 50 dkg
liszt |
339 |
11.7 |
2.7 |
70.7 |
4.7 |
0 |
|
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A tejbe kiskanál cukrot szórunk,meglangyosítjuk és felfuttatjuk benne az élesztőt. A lisztbe keverjük a sót és a maradék cukrot, majd beleöntve az élesztős tejet fakanállal hólyagosra keverjük. Ha nem elég puha a tészta, öntsünk hozzá még kevés tejet. Jól dolgozzuk ki, majd langyos helyen kelesszük a kétszeresére.
Középforró olajba szaggatjuk, olajba mártott evőkanállal.
Egyszerre ne sokat, mert a fánkok megnőnek.
Forrón, lecsepegtetve kínáljuk, jól megszórva kakaós vagy fahéjas porcukorral.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)