Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Diós-bundás szilva

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Édességek 
Cimkék: Édességek, Desszert, Uzsonna, Teaparti, Kártyaparti , Buli, Hétvégi ebéd, Hirtelen sült, Olajsütő, Édes, Meleg, Tojás, Tejtermékek, Gabonafélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint fahéj 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál rum 365 52 0 0 0 0
2 dl tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
2 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
10 dkg dió 654 18.6 57 11.7 7.5 0
30 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
60 dkg szilva 47 0.8 0 10.2 1.7 0
ízlés szerint kakaópor 313 18.5 21.7 10.5 37.7 0
ízlés szerint cukor 402 0 0 99.9 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A szilvát részlegesen félbevágjuk és kimagozzuk. Tenyerünkkel kicsit kilapítjuk. A lisztből, a darált dióból, a tejből, a rumból és a tojásból, a fűszerekkel, csipetnyi sóval tésztát keverünk. A szilvákat a tésztába mártjuk. Ha kiadósabb verziót szeretnénk, először lisztbe panírozzuk. Végül középforró olajban, megfordítva, aranybarnára sütjük. Végül, kakaóporos cukorral bőven megszórva, tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)